Nog 10 dagen te gaan.....

2 februari 2009 - Taupo, Nieuw-Zeeland

Gek idee dat ik over 10 dagen alweer thuis ben (in de kou, brrrrrr) maar ik heb ook wel weer zin om naar huis te komen. Maar laat ik neit op de zaken vooruit lopen, want, zoals altijd hier, is er weer een hoop gebeurt sinds mijn laatste vehaaltje. :D

Ik heb de Canyonswing gedaan en het was zo gaaf dat ik 'em daarna nog een keer heb gedaan. :) Ik had een beetje een wilde avond gehad de avond daarvoor en ik kwam om 7 uur 's ochtends thuis met zwarte marker over mn hele lichaam. (Ik zal jullie de details besparen ;)) Ik heb mn wekker niet eens horen afgaan die ochtend en toen ik eindelijk wakker werd had ik geen tijd om eerst nog ff onder de douche te springen. Dus ik in mn halfdronken toestand, onder de marker over straat. Mensen bleven maar naar me staren....heel vreemd. :P Dat betekende natuurlijk dat toen ik bij de canyonswing aankwam ze me net ff iets meer gek probeerden te maken dan de rest. Het leuke van de canyonswing is dat je op allerlei gekke manieren kan springen. Aangezien ik al 3 bungy's had gedaan was ik wel in voor iets geks dus de eerste sprong die ik deed was 'the chair'. Wat betekend dat je in een plastic tuinstoel gesnoerd wordt en vervolgens achterstevoren van het platform afgaat. Weet je nog dat de juf of meester vroeger altijd tegen je zei dat je niet op je stoel mocht wippen,(pardon my french ;)) Ik begrijp nu waarom niet. :D De tweede sprong deed ik 'Gimp boy goes to hollywood' waarbij je min of meer ondersteboven boven het ravijn hangt en een van de vriendelijke mensen van de Canyonswing je loslaten. Als je de DVD ziet zal het allemaal duidelijk worden. Het was iig ontzettend gaaf!!!!

Mijn laatste 'extreme' activiteit in Queenstown, voordat ik verder ging naar het zuiden, was het 'Mad dog river boarding. Dan ga je met een bodyboard langs een rivier die ook gebruikt wordt om op te raften. Het was alleen niet zo spectaculair als ik had gehoopt. Om eerlijk te zijn was het vooral heel erg hard werken en toen begon ik ook te voelen dat de alcohol toch zijn tol begint te eisen. Na welgeteld 5 min. kreeg ik al kramp in mn kuiten en toen moesten we nog beginnen.

De reis van Queenstown naar het zuiden ging langs Milford Sounds, Stuart Island en Dunedin. We hadden alleen zo'n ontzettend volle bus (42 man in een bus voor 45) dat het niet echt heel erg aangenaam was om te reizen. Milford sound was erg mooi net als Stuart Island. Op Stuart Island had ik een scooter gehuurd wat ontzettend gaaf was! De laatste keer dat ik op een scooter gezeten heb was ik 16. En dat het begon te regenen net nadat ik de papieren had getekend mocht de pret niet drukken. :P In Dunedin, home of the Cadbury chocalat factory, had ik besloten om een aantal nachtjes te blijven. Daar heb ik Lisa (Welshie) leren kennen en laat ik zeggen dat Dunedin 1 groot feest was. :) Ik heb natuurlijk ook nog wel iets van de stad gezien. Ik ben natuurlijk de chocoladefabriek ingegaan en heb veel te veel chocola gekocht en ik heb de steilste straat in de wereld (volgens Guinness book of records) opgezocht.

Na een korte rendez vous met Queenstown ben ik weer door gegaan naar het noorden. Helaas moet ik mn weg weer terug naar Auckland gaan maken. In Christchurch (het beginpunt van mn reis) ben ik weer een aantal bekenden tegengekomen, o.a. iemand die ik 3 maanden geleden in Australie heb ontmoet. Wat een kleine wereld, he. Ik ben daar maar 1 nacht gebleven, want ik had Christchurch al gezien en de tijd begint te dringen.

De volgende stop was Kaikoura (again! :P) waar ik dit keer het zwemmen met dolfijnen al van te voren had geboekt :) .... op de verkeerde dag :(. Hahaha, heb ik weer. Maar het bleek een geluk bij een ongeluk, want op de dag dat ik eigenlijk had willen gaan was het weer zo slecht dat alle wateractiviteiten gecancelled waren. De dag daarna was het schitterend weer en heb ik met wilde Duskydolfijnen mogen zwemmen. Een ontzettend leuke ervaring en ik ben blij dat ik het heb gedaan.

Na Kaikoura ben ik voor de derde keer met de Ferry van het zuideiland naar Wellington op het noordeiland gegaan. Dit keer had ik een aantal dagen om Wellington te verkennen. Heb door de stad gewandeld, museum ingeweest en langs de botanische tuinen geweest. Maar het hoogtepunt voor mij was toch wel de Lord of the Rings dagtour in en om Wellington die ik heb gedaan. Daar zijn we naar verschillende locaties geweest waar de films zijn opgenomen, langs de WETA cave gegaan en natuurlijk heel veel foto's gemaakt (inclusief elfen oren ;)) Ik voelde me weer helemaal kind! :)

Ik ben inmiddels terug in Taupo voor 1 nachtje. Morgen ga ik naar Waitomo om daar in de Waitomo glowworm caves te gaan abseilen en andere gekke dingen doen. Daarna is het laatste wat ik in NZ ga doen een rondje lans de oostkust en dan eindig ik weer in Auckland waarvandaan ik naar NL ga vliegen op de 12e (snik :()

1. Marjolijne:
    2 februari 2009
    Het is heel koud in Nederland! Ik ben van de week terug gekomen uit Kameroen. Ik ben ziek geworden en moest terug naar huis :( Het sneeuwde hier gister in Groningen. Je hebt volgens mij wel echt een fantastische tijd gehad. Zie je vast wel in Lelystad binnenkort.
  2. manon:
    2 februari 2009
    wat ben je toch ook een vreemde snuiter :P
  3. William:
    4 februari 2009